De Gentse Weerkring

De Gentse Weerkring werd vermoedelijk in 1642 opgericht door een zekere Joseph Desmedt. Door de eeuwen heen groepeerde ze een bonte verzameling weeramateurs uit de Arteveldestad en de ruime omgeving. Tot op de dag van vandaag komt de Weerkring op geregelde tijdstippen samen. Officieel ter bespreking van de weerkaarten en andere meteorologische (rand)verschijnselen. Volgens kwatongen ook om één of meerdere streekbiertjes soldaat te maken. Maar daarvoor zijn het dus kwatongen.

woensdag, augustus 23, 2006

Notulen van de Gentse Weerkring

L.S.

Voortaan zullen de verslagen van de bijeenkomsten van de Gentse Weerkring, alsmede andere belangwekkende meteorologische mededelingen van onze vereniging, op dit elektronische webstekje verschijnen.
Eventueel zullen wij u zelfs verwittigen van nakende bijeenkomsten, als u een onweerstaanbare drang zou voelen om deze bijeenkomsten in eigen persoon mee te maken. Edoch moeten wij u meteen waarschuwen dat de toelatingscriteria hoog en volledig arbitrair zijn. Hetzelfde geldt voor de contributie, die meestal onder de vorm van één of ander speciaalbier dient te worden vereffend.
Maar laat u vooral niet afschrikken en wees welkom.

Hoogachtend,

Armand Den Tonkelaar
Departement Meteorologische Geschiedschrijving
Gent

1 Comments:

Blogger Armand Den Tonkelaer said...

En hier kan u, beste lezer, dus zelf reageren en uw eigenste steentje bijdragen tot de notulen van de Gentse Weerkring.

9:30 a.m.  

Een reactie posten

<< Home